от Matt Meinrod

Част от причината 80 -те и 90 -те години да са толкова романтизирани от феновете на културизма е тъмната мистерия, която заобикаля спорта. Тогава нямахме 24 -часов медиен цикъл, за да следваме всяка будна минута на всеки бодибилдър на IFBB. Като фенове дори не научихме резултати от г -н Olympia или Arnold Classic в продължение на 6 седмици, докато списание Flex не удари нашите пощенски кутии. Интернет, Facebook и YouTube донесоха спорта на масите, но също така отне много от загадъчната анонимност, която се носеше над културизма.

Феновете днес са много по -образовани от всякога. Вашият среден 20 -годишен има докторска степен. В Anabolics, магистърска степен по науки за храните и бакалавърска степен по тренировъчно програмиране. Ние знаем личния живот на шампионите и фискалните номера на любимите ни компании за добавки. Затова питам, има ли тайни в културизма?

Първо, нека разгледаме тренировките. Какво не е писано за обучението през последните 15 години? Всяко упражнение, ъгъл, темпо, схема на Rep и методология за обучение са разчленени в най -високата степен на увеличение, не оставяйки камък преобърнат. Ако се случи нова и подобрена програма за обучение за удари в интернет, това е просто обрат на нещо, което вече е изпитано и вярно. Вчерашните „супер гуру“ са създали достатъчно местни и регионални гуру, че всички се интересуват или се нуждаят от допълнително око в небето, имат такова на една ръка разстояние. Семинарите бяха резервирани солидни от най -добрите и най -ярките умове, записани за всички, записани за всички, които да видят в YouTube и споделени от много повече милиони в дъските и във Facebook. Ако имате нужда от информация, тя е налична. Някои от тях безплатни, някои от тях за номинална такса в сайтове като Mountaindogdiet.com и, разбира се, за най -висок долар от Фарах и Рамбод. Звучи ми като адвокатска кантора.

След това, след като стъпите на стероиди и други хормони, всички тайни са на открито. Преди 25 години беше табу да се говори за наркотици. Сега, тъй като тя е тема за ESPN половината на годината и много по-добре известна от ежедневните хора, признаването на наркотици и спорт изглежда е трансцендентно. Независимо дали става въпрос за аматьор като Bostin Loyd, IFBB Pro като Mike Liberatore или някой малко по -прикрит като под Cover Pro, информацията е там, за да знае всички. Хората експериментират с различни дози, съединения и структури на цикъла. И тъй като достъпът е много по-лесен от всякога да се придобива, секс-жалбоподателят е почти, но не е изчезнал. Не толкова отдавна маркетинговите реклами всъщност можеха да забият тийнейджър в мисленето на креатин, може да ви превърне в топ бодибилдинг на полета за 12 седмици или по -малко. На заден поглед, не твърде ярък от наша страна, но допълнително доказателство за това колко далеч е стигнала информацията в толкова сравнително кратко време.

Все повече и много повече хора започват да осъзнават, че наркотиците заместват тренировките, генетиката и храненето по отношение на дългосрочния успех в максимално максимално физика. Трудно е да се разбере колко дълго този спор вървеше напред -назад в Nauseum. Да се мисли, че всеки човек в топ 10 в г -н Олимпия би могъл да се състезава на това ниво без наркотици, е лудост, но спорът се проведе. Можете да дадете лошо хранене на тялото и то все пак ще реагира. Можете да тренирате като путка и все пак да растете. Но отнемете лекарството и всички можете да забравите да изглеждате като Рони Коулман.

Феновете, дори случайните ентусиасти, изглежда разбират действителния спорт на културизма много повече днес. Дори само преди 10 години имаше много спорове относно разположенията в различни предавания през цялата година. Не сме виждали това недоволство в скорошната памет. Очите на феновете най -накрая започват да стават толкова обучени, колкото съдиите, които решават резултатите. Разбира се, все още може да видим Кевин английски или много по -скоро, Джей Кътлър, да вземем подарък, но когато се отнася до 1 -во и 2 -ро място, не само феновете виждат какво виждат съдиите, те изглежда разбират защо и как състезател успя да постигне поглед.

По някакъв начин ми липсват старите времена на културизма. Спортистите изглеждаха по -големи от живота и в много случаи бяха. Но днес наистина можем да се запознаем и да взаимодействаме с върха на хранителната верига и докрай надолу. В крайна сметка всички ние се стремим да бъдем част от нещо. Бодибилдингът е по -близо до нас сега от всякога и всички, които следват културизма, са свързани с него. За разлика от основните спортове, които някои желаят културизма да прилича много повече; Това е нишата и бутика на културизма, които са заваряли старата училищна мистика с новите училищни социални медии и фенски разузнаване. Не се заблуждавайте: все още има тайни в културизма. Просто трябва да изглеждате по -трудно от всякога, за да ги видите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.